Sisteme  supraveghere : explicatii detaliate despre importanta lor , cum se compun si care sunt cele mai importante aspecte in alegerea unuia.

Un sistem de securitate performant este din ce in ce mai necesar datorita criminalitatii crescande din jurul nostru. Aceste sisteme sunt sursa unor secvente video, live sau inregistrate, privind proprietatea noastra sau in jurul acesteia. In fapt, prezenta unor asemena sisteme si a imaginilor surprinse de ele, au oferit prilejul prinderii si incarcerarii unor infractori. Acesta este unul din motivele pentru care foarte multi oameni isi instaleaza un sistem de supraveghere video, care sa le monitorizeze atat casa, cat si afacerea.


Popularitatea camerelor video a crescut exponential in ultimul deceniu si, datorita progresului tehnologic, forma in care se pot gasi variaza foarte mult. Exista atat camere cu fir, cat si wireless (fara fir), cele din urma oferind mai multa flexibilitate si putand fi montate aproape oriunde.

Sistemele  supraveghere care sunt pregatite pentru transmsie live pe Internet sunt o solutie nemaipomenita pentru montiorizarea casei sau afacerii dvs. Imaginile pot fi vizualizate de oriunde din lume, din-trun loc in care aveti acces la Internet si un computer. Aceasta solutie permite proprietarilor sa fie la curent cu ce se intampla atunci cand ei sunt plecati de acasa, sau de la lucru. Exista chiar si camere de supraveghere care trimit un email proprietarului atunci cand detecteaza miscare.


Camerele video echipate cu senzori de miscare permit detectarea miscarii. Chiar si cea mai mica miscare poate declansa pornirea inregistrarii video.

Camerele de supraveghere digitala sunt mult mai mici. In ciuda marimii lor, acestea sunt capabile sa inregistreze pe o perioada lunga de timp. Imaginile si videoclipurile inregistrate pot fi salvate si editate pe un computer. Popularitatea acestora este in crestere, datorita eliminarii casetelor video pe care era stocata informatia.

Prezenta sistemelor de securitate au ajutat la descurajarea furturilor si infractiunilor. Reputatia lor le-a facut binevenite in orice camin si afacere. De-a lungul anilor sistemele complete de supraveghere video au ajuns la preturi accesibile oricui, astfel ca siguranta propriului camin nu mai este un lux al celor putini. Din ce in ce mai multe case sunt echipate cu astfel de echipamente, in speranta protejarii mai bune a bunurilor si proprietatilor.

Importanta prezentei unui sistem supraveghere video a devenit de necontestat. Marea parte a infractorilor sunt constienti ca prezenta unui astfel de echipament le poate da de urma mult mai usor. Simpla lor prezenta le descurajeaza actiunile, iar proprietarii se pot simti mai in siguranta in propria lor casa.

Alegerea componentelor la sisteme supraveghere

Orice sistem de supraveghere are la baza componenta de inregistrare. Aceasta poate fi :
– digital video recorder(DVR)
sau
– placa de captura.

   DVR : Componenta de baza - unitate independenta de inregistrare; in el se monteaza un HDD
normal de calculator(cea mai mare parte a DVR-urilor accepta HDD cu conexiune SATA).
Cele mai moderne dvr-uri sunt echipate standard cu port de internet(permite vizualizarea imaginilor
prin intermediul browserului(Internet Explorer) , telefon mobil 3G) , port VGA – vizualizarea
imaginilor cu orice tip de monitor, porturi USB pentru mouse si back-up date. De asemenea cel mai
nou tip de compresie video(hardware sau H264) este un “must have” - se pot stoca inregistrari pe
durata unei intregi luni pe un HDD de doar 500G.


La dvr se pot monta : 4, 8, 16 sau 32 camere supraveghere.
Sistemele cu dvr nu necesita calculator.
Nota :Toate dvr-urile din oferta noastra au “incluse” aceste calitati.

  Placa de captura : componenta de baza – placa se monteaza in calculator pe slot normal PCI
sau mai nou PCI Expres . Compresia placilor de captura este de obicei putin mai slaba(MJPEG, MPEG,
MPG) decat compresia H264 care se intalneste la dvr. La fel ca si dvr-urile, pe placile de captura se pot
conecta 4,8 sau 16 camere.
Nota : nu inlocuieste placa video

Avantaje sistem supraveghere cu dvr :
– stabilitate mai mare – sistemul de operare al dvr-ului este bazat pe LINUX
– simplitate in utilizare
– compresie mai buna


Avantaje sisteme de supraveghere cu placa de captura
– functii mai avansate
Speram ca informatiile prezentate pana acum sa va ajute in luarea deciziei de a alege “inima”
sistemului de supraveghere.

Cautari in domeniu :

  1. sisteme de supraveghere audio
  2. sisteme de supraveghere wireless
  3. sisteme de supraveghere prin internet
  4. sisteme de supraveghere forum
  5. sisteme alarma

Camerele activate la miscare

Camera care se activeaza la detectarea miscarii este o adevarata binecuvantare in secolul al XXI-lea, reprezentand unul din instrumentele cu care ne asiguram securitatea caselor. Astazi, camerele care incep inregistrarea numai cand detecteaza miscare au inlocuit varianta lor mai clasica si mai simpla, datorita economiei de curent si timp. In mod obisnuit, camerele video inregistreaza imagini, conditionate doar de pornirea camerei, alimentarea ei la curent. Aceste camere speciale incep inregistrarea numai dupa ce "simt" miscare in jurul lor. Doar prin aceasta trasatura se economiseste foarte mult spatiu de inregistrare.

In multitudinea de modele de camere de supraveghere video, este foarte usor pentru un client sa aleaga tipul de camera cel mai potrivit pentru situatia in care se afla. Camerele care incep inregistrarea la detectarea miscarii pot fi de mai multe feluri: wireless, camere-ceas, wireless care anunta proprietarul cand incep sa inregistreze si multe altele. Sunt chiar si camere care arata ca o cutie de servetele!

Cele mai multe camere supraveghere wireless sunt alimentate cu baterii. Intrucat ele pornesc iregistrarea numai la detectarea miscarii, bateriile vor avea o durata de viata mult mai lunga. Transmiterea imaginilor live pe Internet nu este o problema, si pot fi chiar miscate in mai multe unghiuri.

Deoarece camerele antivandal sunt cele mai rezistente oricarui tip de vreme, ele sunt cele mai recomandate pentru montarea in exterior. Pot capta imagini atat ziua, cat si noaptea, cu ajutorul ledurilor in infra-rosu, chiar daca ploua sau ninge. Cele mai multe camere permit inregistrarea capturilor pe un card SD, astfel ca imaginile pot fi redate cu usurinta pe un computer sau monitor : aceste camere pot fi integrate in sisteme de supraveghere audio.
Desi aceste camere sunt mai scumpe decat cele obisnuite, considerati-le o investitie, intrucat ele va vor economisi timp, bani si spatiu si sunt cele mai potrivite pentru casa, afacerea sau depozitul dvs. 


Camerele care inregistreaza la miscare sunt recomandate pentru utilizarea intr-un mediu profesional, iar fiecare inregistrare poate mentiona ziua si ora la care a fost captata. Acest gen de camere se instaleaza foarte usor si pot fi chiar conectate cu aparatele elctronice din casa, pentru a le opri si pe acestea, in cazul in care nu este detectata miscare crescand astfel eficienta acestor sisteme supraveghere .

 

You