Sisteme supraveghere video

Detinerea unui sistem de supraveghere video este ca si cum ati avea inca o pereche de ochi ce poate ajuta detinatorul unui business in monitorizarea activitatii afacerii sale. Aparatele pe care le instalati pot varia foarte mult in functie de zona monitorizata si de nivelul de securitate necesar.

Pana acum, sistemul a inregistrat filmarea in analog si a captat-o pe o caseta. Aceste filmari au fost ulterior depozitate si revazute in functie de cerintele managerilor care se ocupau de afacere, sau de cele ale politiei. Astazi, filmarea digitala este referinta. Aceasta permite video-urilor sa fie inregistrate pe un aparat de stocare, la fel cum datele dintr-un computer sunt stocate pe un hard disk. Filmarea digitala permite unei mari cantitati de informatie sa fie salvata pe un spatiu mai mic, pe langa cresterea calitatii filmarii. Inregistrarile captate de sistemele de supraveghere video pot fi insotite de sunet, sau nu, iar cele mai sofisticate sisteme de supraveghere ofera imagini color in rezolutie HD (high definition).

Atunci cand alegeti camerele de supraveghere video, trebuie sa stabiliti care este scopul camerelor. Daca vreti sa rezolvati o anumita problema sau doar aveti nevoie de monitorizare permanenta, trebuie sa stiti de la bun inceput ce urmariti, pentru a va putea decide ce caracteristici trebuie sa aiba camerele de supraveghere de care aveti nevoie si nivelul de complexitate al sistemului de securitate.

You

Trebuie sa stiti daca va doriti un sistem de securitate care sa fie expus, vizibil pentru toata lumea. Unii clienti doresc un astfel de sistem, plecand de la premisa ca simpla vedere a sistemului de supraveghere video ii va descuraja pe aceia care intentioneaza sa insele sau sa fraudeze in vreun fel. Mai sunt si persoane care agreeaza ideea unui sistem de supraveghere ascuns, care se pierde in decor si care nu atrage atentia. Sunt si camere de dimensiuni sisteme de supraveghere video
extrem de mici si foarte discrete. Aceste camere de supraveghere pot fi deghizate in obiecte banale raspandite aleatoriu prin casa. Folosite deseori ca si "camere pentru bone", aceste camere sunt caracteristice situatiilor in care exista suspiciuni de comportament inadecvat si este nevoie de inregistrari care sa le confirme sau infirme. Acest tip de camera se poate conecta la recorder fie prin cablu, fie wireless. De cele mai multe ori insa, face sens sa se apeleze la varianta wireless pentru a evita detectarea camerei in incinta monitorizata. In plus, usureaza si situatiile in care este nevoie de relocarea obiectului in care a fost inserata camera ascunsa.

O retea de camere raspandite in zona care se doreste a fi supravegheata este suficienta in cele mai multe cazuri. Multe firme instaleaza camerele in partea de sus a incaperilor / peretilor, pentru a avea o imagine cat mai ampla asupra activitatii desfasurate. Alaturi de acoperirea live a activitatii, inregistrarilor pot fi stocate si revazute la o data ulterioara. Cele mai multe companii procedeaza in acest fel.

Supravegherea video dependenta de IP a devenit populara datorita usurintei de a accesa transmisiunea live, din orice loc in care userul are acces la Internet. In plus, sistemul va salva aceasta inregistrare intr-un format ce va permite vizionarea ei si mai tarziu. Acest tip de supraveghere video este de fapt conectat la server in aproximativ acelasi fel ca si un computer. Fiecare camera are propriul sau IP distinctiv, sau adresa de Internet Protocol. Apoi camera transmite semnalul video catre gazda (host) prin reteaua locala. Serverul, care functioneaza ca un server web, ofera utilizatorilor o metoda prin care pot viziona un clip cu ajutorul Internetului. Camerele IP sunt o solutie excelenta pentru situatiile in care utilizatorii se pot conecta la Internet pentru vizualizarea transmisiunilor live, insa atunci cand Internetul nu este la indemana, beneficiile lor sunt minimizate. Utilizarea unui sistem bazat pe camere IP ofera de cele mai multe ori o calitate a imaginii ridicata, transmisiune rapida a acesteia si un mod eficient de a salva inregistrarile, precum si selectarea formatului in care doriti sa le salvati.

Inainte de achizitionarea oricarui sistem, verificati compatibilitatea cu sistemul pe care il folositi actualmente, si verificati in ce masura va limiteaza. Pentru un sistem nou de supraveghere veti dori sa incepeti cu cea mai buna inovatie tehnologica si sa folositi un program bazat pe IP. Pentru imbunatatirea sistemelor actuale, trebuie sa faceti bine un calcul, pentru a vedea daca instalarea unui sistem complet nou va poate aduce beneficii pe termen mai lung. In oricare dintre cazuri, tehnologia existenta in ziua de azi ofera optiuni multiple care nu doar sporesc securitatea dar sunt si mai accesibile. Utilizarea unor camere de supraveghere care pot fi accesate de oriunde va aflati, va ofera comoditate, alaturi de liniste sufleteasca.

Importanta unui sistem de supraveghere video in salile de clasa

Era anul 2001. Directorul unei scoli foarte populare a exmatriculat un grup de elevi pe motive disciplinare, pentru un intreg semestru. Stirea a aparut pr prima pagina a ziarelor de a doua zi. Presa scria ca sistemul de supraveghere video al scolii a surprins un grup de 4 elevi care erau prezenti in 3 dintre circumstantele comiterii unor infractiuni, din perimetrul scolii. Telefonul android, in forma unei masini Ferrari, al unui elev fusese furat. Imediat dupa aceea, in aceeasi luna, laptopul unui cadru didactic fusese furat din cancelarie, in timp ce posesorul acestuia era la toaleta.
supraveghere video in scol
In luna urmatoare, unul dintre elevii de la Jurnalism s-a plans ca ii disparuse camera foto Nikkon, pe care o tinea in ghizodan. Fiecare dintre acesti pagubiti a facut si o plangere la politie, pe langa anuntarea conducerii scolii. Directorul scolii, cunoscut pentru masurile disciplinare dure, a verificat personal inregistrarile sistemului de supraveghere montat in scoala si a fost socat sa descopere metodologia, coordonarea si precizia celor 4 studenti, in indeplinirea furturilor.

Ofiterul disciplinar a fost chemat la fata locului si i-au fost prezentate inregistrarile. Toti elevii implicati in furturi au fost chemati in biroul directorului. Stiind consecintele unei judecati de fata cu parintii lor si cu avocati, au fost exmatriculati din scoala, li s-a interzis sustinerea oricarui examen timp de un an si au stat in centrul de detentie pentru copii pentru o luna, pentru reabilitare educationala. Acesta a fost pretul pe care copiii au trebuit sa-l plateasca, pe langa rusinea publica si scandalul prin care au trecut la nivel personal.

Sistemul de televiziunea inchisa (CCTV) de la scoala in cauza a fost un avantaj. Si-a atins scopul de a fi instalat ca o platforma impartiala. De fapt, costul achizitionarii sale a primit aprobare cu mare greutate de la departamentul financiar, care considera ca nu este o achizitie necesara, mai ales ca le dadea peste cap bugetarea anuala. Partea buna este ca scoala si-a mentinut, si chiar consolidat, reputatia de a conduce prin actiuni disciplinare stricte. Scolile privesc sistemele de supraveghere video ca un mijloc de a monitoriza elevii cu probleme comportamentale, in timp ce comitetele disciplinare o privesc ca o sursa de dovezi clare si obiective, in cazul unor suspiciuni sau acuzatii. Administratorii scolilor apreciaza ca sistemele de supraveghere video (CCTV) aduc cu sine urmatoarele beneficii:
1. Pot vedea orice zona din perimetrul scolii
2. Furnizeaza dovezi pentru oficialii scolii, care nu ar putea fi obtinute altfel
3. Ajuta la observarea problemelor comportamentale
4. Mentine rata infractionalitatii din scoli la un nivel scazut
5. Personalul de securitate al scolii poate fi relocat cu alte probleme, acolo unde e nevoie de interventie imediata
Chiar acum, in scoli, de la poarta la coridoare, la scari si colturile intunecoase din parcare, exista o pereche de ochi ce priveste si monitorizeaza in tacere elevii si angajatii scolii, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7.