Acest site foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului afisat, autentificare, publicitate si altele. Prin utilizarea site-ului nostru acceptati folosirea acestora.

Patru pasi esentiali la achizitionarea unei camere video exterior

Posted by mm 335/Wednesday/PM 0 Comment(s) Tutorial,

Atunci cand alegem o camera video de supraveghere exterior trebuie sa fim siguri de anumite aspecte. In principiu alegerea dumneavoastra trebuie sa se bazeze pe cateva aspecte mai mult decat importante care nu doar ca va vor usura misiunea in ceea ce priveste achizitia ci va vor oferi si garantia ca veti achizitiona exact ceea ce trebuie. Vom discuta pe larg despre aceste aspecte in ceea ce urmeaza.

 

De ce sa tineti cont atunci cand achizitionati o camera video exterior?

 

  1. In primul rand trebuie sa aveti o idee clara asupra obiectivului pe care doriti sa il supravegheati. Va trebui sa faceti clar distinctia in acest sens intre o cale de acces, o alee, o fabrica, o curte, o parcare mai mica sau o parcare de mari dimensiuni, o casa, o cladire de birouri si asa mai departe.
  2. In al doilea rand trebuie sa stabiliti la ce distanta fata de obiectivul pentru care va hotarati sa faceti achizitia, va trebui camera sa fie montata. Tineti cont la acest punct de lentila si optati pentru lentila fixa sau varifocala in functie de distanta focala
  3. In al treilea rand va trebui sa va asigurat ca achizita dumneavoastra are capacitatea de a va asigura supraveghere si monitorizare constanta vreme de 24 de ore din 24. Deci aveti grija sa cumparati o camera care nu va fi afectata de luminozitatea scazuta de pe timpul noptii. Tineti cont la ce distanta poate sa "bata" camera si tineti cont de "putera" sistemului infrarosu.
  4. In al patrulea si ultimul rand retineti ca pretul camerei trebuie sa fie oarecum proportional cu calitatea camerei de supraveghere exterior precum si cu functiile acesteia. Nu irositi bugetul pe camere care au preturi prea mari, s-ar putea sa nu aveti nevoie de o camera ultra performanta. Dar nici nu ganditi prea mult la economii, pentru ca securitatea dumneavoastra nu poate fi cuantificata in bani.

 

Toate aceste aspecte sunt foarte importante atunci cand cineva dintre dumneavoastra se hotaraste asupra achizitionarii unei camere video exterior. Stabiliti-va un buget clar si incercati sa va incadrati in el, pentru ca tentatia este mare. O camera ultra HD care foloseste tehnologia de ultima generatie 4k poate fi intr-adevar un device ireprosabil si cu rezultate uimitoare. Daca bugetul va permite si va doriti o supraveghere video exterioara de cel mai inalt nivel mizati pe astfel de camere, dar daca stiti ca aveti un buget oarecum limitat, incercati sa mizati pe ceea ce stiti mai bine si amintiti-va aceste patru aspecte mentionate mai sus.

 

In Europa si mai ales in Statele Unite ale Americii vanzarile in ceea ce priveste camerele video exterior si sistemele de supraveghere video exterior inregistreaza cresteri record in ultimii doi ani. In graficul de mai jos aveti reprezentarea grafica a bilantului pe Statele Unite a unor cifre impresionante atinse de camerele video de supraveghere exterioara (cifrele sunt exprimate in dolari):

 

De ce sunt importanti acesti patru pasi inainte de achizitie?

 

Importanta pasilor mentionati anterior este foarte mare, pentru ca nimeni dintre dumneavoastra nu trebuie sa vada achizitionarea unui sistem de supraveghere video exterior sau a unor camere video exterior ca pe o achizitie pretioasa, dar socanta ca pret. Nu, nu. Ideea de baza este ca achizitia dumneavoastra sa fie de fapt o investitie, o investitie intr-un viitor mai sigur, o investitie care sa se demonstreze un adevarat sprijin si o garantie reala in lupta impotriva infractionalitatii. Am spus-o si o repetam: securitatea dumneavoastra nu are pret.

 

Explicatia celor 4 pasi esentiali

 

Asadar, spuneam ca primul pas important inainte de achizitionarea unui astfel de dispozitiv este acela de a stii exact care este obiectivul pe care doriti sa il supravegheati. Pentru ca exista diferente intre a supraveghea o curte exterioara si o parcare de mari dimensiuni. Sfatul nostru este sa verificati inca de la inceput locatia, sa o studiati, sa va puneti chiar in locul sau pozitia unui infractor pentru a analiza perfect toate posibilitatile si variantele.

 

Pentru a supraveghea o curte nu aveti spre exemplu nevoie de o camera cu o rezolutie impresionanta. O camera video exterior cu 800-1000 de linii TV poate fi suficienta, mai ales daca are calitatea sa vada pe distante cat mai mari. Pentru a supraveghea si monitoriza video o parcare de mari dimensiuni, lucrurile se schimba. Veti avea nevoie de camere video exterior capabile sa "vada" chiar si cele mai mici detalii, cum ar fi spre exemplu numarul de pe placuta de inmatriculare a unei masini. O camera video exterior pentru parcari trebuie sa observe si sa inregistreze astfel de detalii, situatie in care se recomanda camere analog HD cu minim 2000 de linii TV sau camere IP cu rezolutii de minim 2 Megapixel.

 

Mai nou pe piata exista camere video exterior de tip Automatic Number Plate Recognition, o camera capabila sa inregistreze automat in sistem numerele de pe placutele de inmatriculare. De asemenea, pentru a supraveghea o alee care duce catre casa dumneavoastra, nu veti avea nevoie de o camera video exterior cu o rezolutie impresionanta, dar daca va decideti ca aveti nevoie de supravegherea unui depozit cautati camere cu rezolutii bune si lentile varifocale.

Pentru a supraveghea corespunzator pe distante acceptabile, mentionam la pasul doi importanta lentilelor fixe sau varifocale. Tineti cont de ele, pentru ca va pot salva din situatii neplacute. Este si aici important sa stiti care va este obiectivul si la ce distanta focala trebuie sa "vada" camera dumneavoastra.

 

Daca aveti o distanta mare de supravegheat (distante care trec de 20-25 de metri) optati pentru o lentila varifocala 4.9 mm, 2.8-12 mm sau chiar 22mm dupa caz. Aveti nevoie de o camera de supraveghere care sa "vada" pe distante mici (10 metri) atunci o lentila fixa de 3.6mm isi va atinge obiectivul si va va oferi un unghi de vizilibiltate suficient si de o calitate foarte buna.

 

Tineti cont neaparat de pasul trei, pentru ca sistemul infrarosu pentru o camera video exterior este extrem de important. Este nevoie sa aveti o camera de exterior care poate sa vada in conditii de iluminat scazut si care sa aiba de partea sa caracteristicile necesare si functiile de ultima generatie pentru a va ajuta sa fiti linistit pe timpul noptii. Mizati pe camere cu leduri normale (intre 24 si 72 de leduri infrarosu este suficient in functie de distanta la care doriti sa "vada" camera video exterior) sau pe leduri de ultima generatie Array si tehnologia Exir.

 

In fine, respectati punctul patru si transformati-l intr-un motto. Nimeni nu va recomanda sa aveti grija de pret, pentru ca intentia comerciantilor este sa va atraga catre achizitie. Si noi ne dorim asta, dar am fost si vom fi mereu corecti cu clientii nostri. Astfel ca va recomandam sa aveti grija intotdeauna ca pretul unei camere video exterior sa fie direct proportional cu calitatea camerei.

 

Pe site-ul nostru am incercat din respect pentru clientii nostri sa asezonam preturile calitatii camerelor, iar la noi veti putea gasi atat camere video exterior cu rezolutii mai mici dar preturi accesibile si calitate buna, dar si camere de ultima generatie 4k la preturi rezonabile. Daca veti tine cont de acesti 4 pasi la achizitionarea unei camere video exterior, satisfactia dumneavoastra va fi garantata!

 

Leave a Comment