Acest site foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului afisat, autentificare, publicitate si altele. Prin utilizarea site-ului nostru acceptati folosirea acestora.

Piata de supraveghere video wireless va creste in intervalul 2017-2021 cu pana la 21%

Posted by mm 58/Tuesday/PM 0 Comment(s)

Piata de supraveghere video wireless pare un teritoriu inca necunoscut si destul de insuficient exploatat pe teritoriul Romaniei. Informatiile venite insa din presa de peste Ocean arata ca aceasta piata va creste considerabil in urmatorii ani cu pana la 21%, un procent mai important decat cel preconizat in urma cu cativa ani pentru piata de supraveghere video destinata sistemelor si camerelor de supraveghere clasice, cu fir.

 

Supraveghere video Wireless - tehnologia viitorului?

 

Raportul oferit presei in luna februarie a anului curent de catre CAGR surprinde o crestere semnificativa prognozata dupa o analiza completa si amanuntita a pietei de supraveghere video wireless. Cel mai nou trend de pe piata vizeaza aparitia camerelor de securitate termice, adica acele camere care se folosesc de razele infrarosii pentru a captura imagini indiferent de conditiile atmosferice sau de intensitatea luminii. Unul dintre cei mai importanti factori insa pentru cresterea acestei piete va fi trecerea pe care oamenii o vor face aproape sigur de la camerele de supraveghere video analogice catre camerele de tip internet protocol. Deja foarte multe companii din Asia si America de Nord cauta solutii cat se poate de firesti si cat mai apropiate de noul climat tehnologic pentru a-si pune la punct sectoarele de activitate wireless.

 

Costul total al unei operatiuni de achizitionare si instalare a unui sistem wireless va fi mai mic pentru utilizatorii si clientii din intreaga lume, astfel ca si acest detaliu pare un factor cat se poate de important pentru cresterea productivitatii acestei pietei, sustine acelasi raport. In acest moment, exista companii importante pe piata wireless precum Bosch Secyurity, HikVision Digital Technology,  sau Cisco System care isi contureaza propriile rapoarte in ceea ce priveste aceasta piata, in timp ce altele precum Swann sau Eagle-Eye Tech deja cauta solutii pentru dezvoltarea unor noi dispozitive wireless de cea mai buna calitate.

 

Studiul de specialitate a fost realizat conform unor criterii bine gandite si repartizat pe zone geografice diferite. Din Asia, pana in Europa, Africa si America de Nord, raportul a cautat sa explice progresul remarcabil al acestei piete din ultimul an si a descoperi o prognoza impresionanta pentru urmatorii 4-5 ani. Acelasi raport a analizat care sunt provocarile pietei de supraveghere video in acest moment, care sunt cei mai importanti producatori la nivel global, ce oportunitati aparent revolutionare propun acestia si care sunt modalitatile cheie de raspandire si vanzare ale produselor pregatite de marile companii.

De ce vor migra oamenii catre supraveghere de tip wireless? In primul rand pentru ca aceste dispozitive chiar daca in esenta pot costa mai mult (nu este o regula universal valabila), au costuri de instalare si inretinere infinit mai mici. Costul general al unui astfel de sistem wireless este mai mic si pentru marile companii decat ar fi spre exemplu angajarea unor firme de paza sau initierea a diferite metode de preventie si securitate.

 

De asemenea, aceste camere de tip wireless pot fi nu doar usor instalate ci si usor mutabile dintr-un loc in altul, pentru ca in mod evident, ele nu au cabluri. In plus, acestea asigura comunicare in ambele sensuri (de la camera la retea si invers), folosesc detalii tehnologice de ultima generatie (spre exemplu compresie video cu encoder H.265), asigura imagini impecabile in formate Full HD sau chiar Ultra HD si beneficiaza de un semnal impresionant care poate atinge distante si de 200-300 de metri. In timp, aceste detalii vor fi depasite de noile intentii ale marilor producatori care vor upgrada cu siguranta calitatea camerelor si sistemelor de securitate de tip wireless, ne asigura BussinesITinsider.

Leave a Comment